Päiväranta on ikivanhaan navettarakennukseen kasattu yksityinen hevostila Joensuussa, Kulhon peltomaisemassa. Sen juuret ylettyvät aina luvulle 1930, jolloin tila sai alkunsa Jaarin suvun rakentaessa käyttöönsä idyllisen, maalaismaisemaan sopivan pihapiirin asuinrakennuksineen ja navettoineen.

Nykyiseen muotoonsa, Päivärannan tilaksi se muuntautui vuoden 2002 alkupuolella, kun tilan omistaja, Liina Harmio miehensä Tuomon kanssa osti tilukset. Harmiot kasvattivat reilun kymmenen vuoden ajan suomenhevosia, ajoivat kilpaa ja treenasivat raviratojen kermaa tilalla, mutta pariskunnan muuttaessa kahdeksi vuodeksi ulkomaille hevosista luovuttin. Kun Harmiot palasivat Kulhon maisemiin 2013, Päiväranta sai nykyisen muotonsa majoittaen ulkopuolisia yksityishevosia.

Päivärannalla on tilat kuuden hevosen turvalliseen ja ja hevosystävälliseen majoittamiseen. Yksityisten majoittamisen lisäksi Liina pitää tilauksesta ja omaksi ilokseen tunteja silloin tällöin. Päivärannan tila toimii yhteistyössä Lehmossa, noin 20 minuutin ajomatkan päässä olevan ratsastuskoulu Korsimutkan kanssa, ja lainaa tältä noin kerran kuukaudessa maneesia omaan käyttöönsä.

rakkaudella tervetulleeksi toivottaa Päivärannan tila

(Laura VRL-11124, oceanous123@gmail.com)