Hei ja tervetuloa Hämäläisten kotipesään!

Espoon Viiskorvessa sijaitseva Tuitun talli sai tarinan mukaan alkunsa noin 40-luvun puolissavälin, kun nautaa perheineen kasvattanut Tuula Huuhkaja muutti nykyään meidän asuttamallemme tontille. Oli tuolloin uusi, punainen omakotitalo ja navettarakennus, johon remontoitiin pilttuut kahdelle työkäytössä olleelle suomenhevoselle. Kun Tuulasta aika jätti, tämän tytär Eeva jäi asumaan kahden lapsensa, ja tuolloisen aviopuolisonsa kanssa tilalle, ja navettaa remontoitiin jo silloin enemmän hevostallimaisemmaksi - sykkihän Eevan sydän kovasti hevostoiminnalle, vaikka nautaa piti silti kasvattaa elantonsa ansaitsemiseksi. 

Meidän perheemme käsiin tontti ja Tuitun talli, joka Eevan toimesta nimettiin hänen äitinsä mukaan, päätyivät vuonna 2012, kun Eeva myi hevosensa ja päätti muuttaa kerrostaloasuntoon - naisella kun ei enää voimia riittänyt tilan pyörittämiseen seitsenkymppisenä. Olimme aviomieheni kanssa etsineet jo jonkin aikaa sopivaa paikkaa meille ja nyt sellainen sitten löytyikin. Heitimme tarjouksen tontista vetämään huhtikuussa 2012, ja kun kauppakirjat oli sovittu, alkoi kesän mittainen remontointi ja kukkaronnyörien kiristäminen. Uuteen kotiimme pääsimme muuttamaan alkutalvesta 2013, ja ensimmäiset hevosasukkaamme otimme vastaan huhti-toukokuun vaihteessa, tarhojen ja kentän paljastuttua lumen alta. 

Olemme viisihenkinen perhe; minä, Olga, olen 80-luvulla syntynyt historianopettaja ja mieheni Tuukka muutaman vuoden minua vanhempi, kokin tutkinnon saanut ravintola-alan yrittäjä. Esikoisemme Ona syntyi joulukuussa 1995, ja tytön ollessa 2-vuotias menimme naimisiin Tuukan kanssa pienessä hirsikirkossa etelä-karjalassa. Ona ja me vanhemmat otimme suunnaksemme Espoon juuri ennen tytön eskarin aloitusta mieheni saadessa työtarjouksen pääkaupunkiseudulta. 

Keskimmäisemme Sanni syntyi pahimmalla mahdollisella hetkellä kesäkuussa 2006; synnyttämään lähdettiin kesken junamatkan Rovaniemi-Helsinki, kun olimme palaamassa Tuukan sukulaisilta pohjoisesta. Äidin traumoista huolimatta tyttärestä kasvoi reipas ja pirteä hevostyttö, joka käy tällä hetkellä toista luokkaa alakoulussa.

Nuorimmaisemme, toivottu vahinkolapsemme ja ensimmäinen poikamme Saku syntyi helmikuussa 2014, ollen näin vajaa kolmevuotias äpärä. Ystävänpäivänä syntynyt poikamme on nappisilmäinen hurmuri, ja vanhempien toimesta hänelle onkin evätty lukuisia naisihailijoita vanhemmassa iässä. 

Jotta eläinkantamme ei jäisi kaviopainotteiseksi, on vauhdikasta arkeamme lisäämässä vielä 2-vuotias partacollieuros Juusto ja kaksi kissankuvatusta, maatiaiskissa Tane ja itämainen lyhytkarva Kingo.

Elämä meillä ei ole mitenkään kovin erikoista. Käymme töissä ja koulussa, minä tosin vain muutamia kursseja Sakun takia suorittaen. Perheen arki pyörii vapaa-ajalla pääosin hevosten hoidon, autojen rassailun ja tyttöjen tanssiharrastusten parissa. Jos kuitenkin kiinnostaa kurkistaa hieman syvemmin että mitä me oikeasti teemme, tervetuloa!

Olga Hämäläinen ja muut viikarit